Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вода

Субота, 26 квітня 2014, 17:16

Львів не платить громадам Стрийщини за воду

вода

Влада Львова не виконує домовленості про сплату компенсації громадам сіл Стрийського району, на території яких знаходяться 37 свердловин  для забору води для міста.

Про це йдеться у зверненні голови Стрийської районної ради Романа Козака щодо компенсацій за обмеження в господарській діяльності у населених пунктах Стрийського району, які розташовані в 2-ій та 3-ій зонах санітарної охорони Стрийського родовища підземних вод, котре розглядалось на засіданні екологічної комісії Львівської облради 25 квітня, - повідомила прес-служба Львівської облради.

Сума боргу в повідомленні не вказана.

Натомість зазначено, що ще у 2012 році міськрада Львова і комунальне підприємство "Львівводоканал" пообіцяли, що місто буде закладати цільові кошти на сплату компенсації. Однак цього не зробило до цього часу. 

Мешканці сел, поблизу яких розшташовані свердловини або так звані зони депресивної лейки, не мають можливості займатись сільським господарством, щоб не забруднювати воду. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.