Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

день міста у Львові

portal.lviv.ua

Понеділок, 28 квітня 2014, 17:18

Львів відзначить своє 758-річчя

день міста у Львові

З 1 по 4 травня відбудуться святкування з нагоди 758-річчя Львова.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Святкування дня міста у Львові триватиме з 1 по 4 травня.

З 1 травня відкривається ХІІ Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова», який традиційно знаходитиметься у внутрішньому дворику Ратуші.

На протязі чотирьох днів зіграють 17 гуртів з України, Польщі, Канади, Франції, Мексики, Ізраїлю, Румунії, Азербайджану та Росії.
Традиційне «прокидання» на фестивалі проведе український гурт «Кому вниз».

Цього року вперше розпочнеться мистецький фестиваль «Музограф». Проект стане експериментальною платформою для музикантів «Флюгерів Львова».

Під час святкування відбудуться козацькі забави, дегустація народних українських страв.

Відбудеться виступ незрячих виконавців з України та Грузії. Серед незрячих вокалістів проекту: кримська татарка Зера Кіраджиєва (Сімферополь) – фіналістка телешоу «Народна зірка 2009», Олена Ковтун (Полтава) – переможниця телешоу «Україна має таланти 2010», Марія Швардак (Мукачево) – лауреат I-гоМіжнародного фестивалю пісні для незрячих «Голос серця 2013» у Кракові, 8-річний Антон Головацький (Львів), ансамбль «Гармонія» (Житомир) та ін.

Провідні артисти та оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької відіграють концерт «Відчинилося життя».

На концерті виступить відомий скрипаль-віртуоз Олександр Божик.

В суботу, 3 травня. Розпочнеться святкування Дня міста з веломарафону «Перша сотня» з дистанцією в 100 кілометрів, центром Львова пройде традиційна святкова хода.

4 травня о 14:00 год біля входу в Ратушу духовенство християнських конфесій міста проведе міжконфесійний молебень за місто і городян.

Окрім заходів у центрі Львова Сихівський район підготував свою програму на 4 травня. Серед урочистостей: парад духового оркестру ЛДШМ № 5, віче, різноманітні концертні програми, проект «Караоке на Сихові», теренова гра «Львів – місто мого дитинства», показ гімнастики ЛМГО «Товариство ДаоськогоТай-чі», та три блоки концертів, які створюватимуть неймовірну атмосферу до вечора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.