Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

весняний призов

ogo.ua

Четвер, 1 травня 2014, 20:25

В Україні відновлено призов у Збройні сили

весняний призов

В.о. Президента України підписав указ "Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави", згідно якогов Україні відновлено призов у Збройні сили. 

Текст указу оприлюднено сьогодні на сайті в.о. глави держави.

Згідно з указом під призив підпадають чоловіки 18-25 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від служби в Збройних силах, а також  "особи офіцерського складу громадян України, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу".

Заходи щодо призову на службу в Збройні сили здійснюються "враховуючи подальше загострення суспільно-політичної ситуації на сході та півдні України, факти неприкритої агресії, активізації дій незаконно створених збройних формувань проросійського спрямування, захоплення і блокування будівель органів державної влади, органів військового управління, військових частин, транспортних комунікацій в Донецькій і Луганській областях, що становить загрозу посягання на територіальну цілісність і втручання у внутрішні справи України з боку Російської Федерації...".

Зазначимо, згідно з указом, весняний призов переноситься з періоду квітня-травня на період з травня по липень.

Призов здійснюється як у Збройні сили України, так і в інші військові формування України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.