Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верещук ірина

Четвер, 1 травня 2014, 21:43

У Раві-Руській та інших прикордонних містах Львівщини скасовано усі заходи та святкування

верещук ірина

На час травневих свят у прикордонних містах і селах Львівщини скасовано усі заходи та святкування – їх мешканці спільно боротимуться проти провокаторів

Про це повідомила прес-служба Рава-Руської міськради. 

29 квітня у Рава-Руській міській раді відбулася нарада щодо забезпечення правопорядку на території міста та найближчих населених пунктів на період 1-9 травня.

Участь у ній взяло понад 20 керівників установ міста, сільські голови сусідніх населених пунктів, представники правоохоронних органів, прикордонники, члени громадських формувань, – йдеться у повідомленні. 

– У зв’язку з нестабільною ситуацією на Сході та Півдні України, у нас з’явилася інформація про те, що і в західних областях у період травневих свят чинитимуться провокації з метою дестабілізації ситуації, – зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

Начальник управління Служби безпеки України у Жовківському районі Віталій Фдеорович закликав керівників підприємств на установ бути пильними, звертати увагу на підозрілих осіб, які з’явилися у їхніх населених пунктах, мають при собі зброю, у військовій формі, є іноземцями.

– Основне завдання громадян – виявити таких осіб і повідомити про це відповідним службам, - Віталій Федорович - Нам відомо, що 9 травня у Львові планується вчинення провокацій. Для цього до міста прибуло кілька осіб, які провокуватимуть наших громадян.

Віталій Федорович зазначив, що на території Жовківського району не планується масових заходів у зазначений період. Він наголосив, що у разі вчинення провокацій, зі Львова надійде підсилення з числа правоохоронців для забезпечення правопорядку.

Заступник начальника відділу ДПСУ «Рава-Руська» Олександр Мацелко зауважив, що останнім часом при перетині кордону виявляють підозрілих осіб, які не можуть пояснити мету свого перебування на території України.

– У сільських, селищних радах уже налагоджена робота з громадськими формуваннями щодо забезпечення правопорядку, – зазначив Олександр Мацелко. Він пообіцяв, що прикордонники миттєво реагуватимуть на повідомлення щодо виявлення підозрілих осіб.

Представники Правого сектору, які також взяли участь у нараді, звернули увагу на те, що на території міста можливі провокації під прикриттям Правого сектору.

Керівникам установ та підприємств вони залишили свої контактні дані аби у випадку подібної ситуації мати змогу належним чином відреагувати.

Міський голова Рави-Руської закликала керівників установ посилити їх охорону.

– Керівники установ на період травневих вихідних днів не повинні покидати місто аби їхні працівники, у випадки непередбачуваних ситуацій, могли з ними зв’язатися і мати можливість вирішити, – зазначила Ірина Верещук.

Мер Рави-Руської додала, що на період 1-9 травня у місті не буде проводитись жодних масових заходів, окрім покладання квітів до могили Невідомому солдатові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.