Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівський електротранспорт

Понеділок, 5 травня 2014, 16:24

У Львівській міськраді говоритимуть про підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті

львівський електротранспорт

7 травня о 16:00 год. у Львівській міській раді пройдуть громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті».

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради з посиланням на ЛКП «Львівелектротранс», протягом дії тарифу на перевезення в міському електротранспорті у розмірі 1,5 грн відбулися зміни розміру мінімальної заробітної плати з 1073 грн. до 1218 грн., зміни у вартості практично всієї номенклатури матеріалів, запасних частин, агрегатів, енергоносіїв, паливо-мастильних матеріалів. 

Виконуючи в повному обсязі послуги з пільгових перевезень, підприємство постійно недоотримує кошти з державного бюджету за ці перевезення. В середньому відшкодовуються 60% понесених втрат. ЛКП «Львівелектротранс» в 2013 році за фінансовими результатами понесло збитки в сумі 22 млн грн. Для збереження підприємства протягом останніх років було впроваджено ряд жорстких заходів економії витрат.

«З 1 січня 2013 року підприємство повинно б було виконати Закон України та підвищити мінімальну заробітну плату до 1147 грн., але через відсутність коштів не спроможне виконати Закон України «Про Державний бюджет» щодо збільшення мінімальної заробітної плати.

При такому фінансовому стані ЛКП «Львівелектротранс» змушене проводити жорстку економію при проведенні ремонтів рухомого складу.

Для забезпечення стабільної роботи ЛКП «Львівелектротранс» щодо надання послуг належної якості з перевезення пасажирів міським електричним транспортом, виникла необхідність підвищення тарифу на проїзд в міському електротранспорті до економічно обґрунтованого розміру 2 грн», - зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Додамо, що з 1 травня проїзд у маршрутках Львова становить 3 гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.