Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

www.volynnews.com

Четвер, 7 червня 2012, 14:39

На Львівщині на ЗНО з історії України виявлено неправильні варіанти відповідей

У Львівській області на тестуванні з історії Україні були виявлені тестові зошити з неправильною розстановкою варіантів відповідей. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції громадянська мережа ОПОРА.

У бланку відповідей варіанти зазначені у зворотньому алфавітному порядку (Г,В,Б,А замість А,Б,В,Г). Випускникам порадили орієнтуватись на відповідність літер, а не на порядок їх розташування.

Український центр оцінювання якості освіти вирішив зарахувати два варіанти можливої розстановки правильних відповідей – в алфавітному та зворотньому алфавітному порядку. Незважаючи на послідовність розміщення варіантів відповідей, абітурієнт не втрачає свій бал.

Громадянська мережа ОПОРА, яка вже п'ятий рік поспіль організовує кампанії спостереження за перебігом ЗНО у Львівській області зауважила, такі ж помилки в тестуванні були зафіксовані і в інших областях України.

Громадське спостереження ВГО Громадської мережі ОПОРА за ЗНО вібдувається за сприяння Альянсу для розвитку Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.