Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

артеріальний тиск

medictest.net

Четвер, 8 травня 2014, 14:00

На Львівщині проведуть акцію з вимірювання артеріального тиску

артеріальний тиск

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА з 12 до 26 травня проводить традиційну профілактичну акцію, в ході якої вимірюватимуть артеріальний тиску.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, минулого року під час проведення акції тиск виміряли 816 тисяч 622 осіб, що становить 40,2% дорослого населення області. З них працездатного віку – 508 тисяч 246 осіб. Виявлено артеріальну гіпертензію у 225943 осіб.

«Станом на сьогодні у Львівській області поширеність гіпертонічної хвороби складає 605031 на 1000 нас., захворюваність – 58079. На диспансерному обліку у лікувально-профілактичних закладах області перебуває 506394 осіб. Така статистика зумовлена пізнім зверненням до лікаря. Тому не легковажте своїм здоров’ям та пройдіть це просте обстеження (вимірювання тиску) у поліклініках за місцем проживання», – повідомляє головний кардіолог Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Степан Павлик.

Під час акції, тиск вимірюватимуть у спеціальних кабінетах поліклінік, лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктах. Окрім цього, спеціальні пункти будуть розташовані у місцях найбільшого скупчення людей.

Контактний телефон для отримання додаткової інформації:
238-30-87 – Павлик Степан Степанович, головний кардіолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.