Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

9 травня

П'ятниця, 9 травня 2014, 11:19

Суд заборонив масову акцію "Ідеї нації" на 9 травня, ветеранам - дозволив

9 травня

Львівський окружний адміністративний суд частково заборонив проведення масових заходів у Львові на 9 травня. Зокрема, заборонено проведення акції ГО «Ідея нації».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, з метою недопущення провокацій, Львівська міськрада скеровувала позовну заяву до суду з вимогою заборонити проведення 9 травня у Львові масових демонстрацій та мітингів.

У позовній заяві Львівська міськрада просила суд заборонити ГО «Ідея нації», ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України», а також будь-яким іншим політичним партіям, громадським організаціям та окремими громадянам проводити 9 травня у Львові масові заходи.

Суд задовольнив позов частково – заборонив проведення заходів ГО «Ідея нації». Проводити заходи ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України» суд не заборонив.

Додамо, що громадська організація «Ідея Нації» заявила про намір 9 травня 9:00 до 20:00 провести на Пагорбі слави і Марсовому полі у Львові акцію «Історична правда» приурочену УПА, яка в роки Другої світової війни стала на захист українського народу проти СРСР та Третього Рейху.

На акції учасникам пропонували взяти з собою плакати-поштівки УПА та плакати із зображенням злочинів, які робили окупанти на території Української Держави, повідомляли в прес-службі організації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.