Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДМСУ

yak-prosto.com

Четвер, 7 червня 2012, 15:15

Митники не пропустили в Україну корм із ГМО для тварин

Співробітники ДМСУ виявили одразу два випадки ввезення на митну територію України понад 40 тонн товарів, які в своєму складі містили заборонені генно-модифіковані організми. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

В першому випадку митники затримали та вилучили 21 тонну кормових добавок для годівлі тварин з вмістом молочних продуктів. Добавки імпортувались з Бельгії, загальна вартість товару сягнула майже 150 тис. грн.

У другому випадку, одне з вітчизняних товариств автомобільним транспортом з Нідерландів ввезло 20 тонн замінника молока для телят та поросят.

Співробітники митниці відібрали проби зазначених товарів. Випробування, проведені ДП «Укрметртестстандарт», показали наявність в кормах генетично модифікованої сої, вміст якої сягнув більше  5%.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів» від 31.05.07 № 1103-V забороняється ввезення на митну територію України ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО до їх державної реєстрації з метою подальшого отримання дозволу.

Зазначені дії підприємств призвели до переміщення зазначених товарів  через митний кордон України з порушенням митного законодавства.

Митники склали протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушення ч.1 ст. 352 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання у митні органи документів які містять неправдиві дані). 

Небезпечні товари вилучено до рішення суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.