Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

марафон

galsports.com

Понеділок, 12 травня 2014, 17:54

Українці перемогли на Міжнародному марафоні Любачів-Яворів

марафон

У неділю, 11 травня, територією Яворівщини пройшов маршрут ІІІ Міжнародного Розточанського марафону Любачів (Польща) – Яворів (Україна), в якому брали участь 92-є чоловіків та жінок з України, Польщі та Німеччини.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Місце старту та фінішу цього унікального марафону, в якому спортсмени бігом долають міждержавний кордон, щороку чергується.

Цього року, стартувавши у польському місті Любачів о 10:00 год. за київським часом, марафонці подолали 13 кілометрів територією Польщі, а потім перетнули кордон на новому митному польсько-українському переході Будомєж-Грушів й заключні 30 кілометрів бігли дорогами Яворівщини через села Колониці, Меланку. Фінішували учасники марафону біля районного Народного дому «Сокіл», що в місті Яворові.

Впродовж всього шляху від кордону, територією Яворівщини (понад 30 км) марафонців супроводжували карети швидкої медичної допомоги та правоохоронці.

Розточанський марафон особливий тим, що бігуни долали змагальні кілометри територіями двох сусідніх країн Польщі та України. Довжина дистанції становить класичну олімпійську дисципліну 42 кілометри 195 метрів.

Цього року перемога дісталася Вікторові Стародубцеву (м. Львів) та Софії Яремчук (м. Львів). На другу сходинку п’єдесталу зійшли Станіслав Важни (м. Любачів, РП) та Марія Шаповал (м. Київ, Україна). А «бронзу» вибороли українець Ігор Окілка (м. Новояворівськ) та полька Агнєжка Фарон (м. Краків).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.