Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

versii.if.ua

Вівторок, 13 травня 2014, 15:34

Рада прийняла антикорупційний закон, який наблизить Україну до безвізового режиму з ЄС

верховна рада

Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. 

Про це пише "Голос України".

Законодавчим актом встановлено адміністративну відповідальність за подання у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру недостовірних відомостей.

Зокрема, запроваджуються такі нові види покарання, як «спеціальна конфіскація», яка застосовується судом за відсутності складу злочину, а також у випадках, коли особа звільняється від кримінальної відповідальності або кримінального покарання, або є неосудною.

Згідно з законом суд може застосувати до юридичної особи штраф у двократному розмірі незаконно одержаного прибутку.

Також через внесення змін до Кримінального кодексу визнано кримінально-караною "обіцянку" надання неправомірної вигоди службовим особам та особам, які надають публічні послуги, а також "прохання" такої неправомірної вигоди.

Документом передбачено значне збільшення розміру санкцій за відповідні корупційні діяння.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.