Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військо

news.if.ua

Середа, 14 травня 2014, 09:31

З 7 травня в Україні стартувала друга черга мобілізації

військо

З 7 травня в Україні розпочалася друга черга мобілізації. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відповідно до Указу Президента з 18 березня до 2 травня 2014 проводилася часткова мобілізація. А згідно з іншим Указом – починаючи з 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації. Відповідно до нього протягом наступних 45 діб продовжуватиметься проведення часткової мобілізації у визначених областях України. 

Під час часткової мобілізації місцевими органами державної влади через військові комісаріати здійснюється призов військовозобов’язаних і техніки національної економіки для доукомплектування військових частин Збройних Сил та інших військових формувань України до штатів воєнного часу.

Термін мобілізації 45 діб передбачає надання можливості місцевим органам влади і військовим комісаріатам здійснювати призов за рахунок військовозобов’язаних.

Після призову військовозобов’язані набувають статусу військовослужбовців і проходять військову службу протягом певного періоду – місяць, рік, чи п’ять років до виходу Указу Президента “Про демобілізацію”. Тобто 45 діб – це період часу, за який можна вилучати мобілізаційний ресурс.

Нагадаємо, на Львівщині продовжують набирати добровольців у 3-ій батальйон територіальної оборони

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.