Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

махінації

ua.comments.ua

Четвер, 15 травня 2014, 10:16

У Львові викрили махінації посадовця відділу освіту

махінації

Посадовець відділу освіти Франківського району Львова підписав акт виконаних робіт з ремонту котельні та системи опалення дошкільного навчального закладу міста, при цьому достовірно знаючи, що жодної реконструкції підприємством-підрядником проведено не було.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У подальшому, на підставі цих підроблених документів, комерційному товариству планувалось перерахувати бюджетні кошти, однак такі наміри були викриті перевіркою прокуратури.

Дії згаданого посадовця відділу освіти прокуратурою Франківського району кваліфіковано за ч.1 ст. 366 КК України - внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Санкція вказаної статті Кримінального Кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 3 років.

На цей час кримінальне провадження з обвинувальним актом стосовно цього службовця скеровано до Франківського районного суду.

Принагідно зазначимо, що загалом цьогоріч за результатами проведених перевірок органами прокуратури міста Львова розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами незаконного використання бюджетних коштів. Йдеться, у тому числі, про випадки підробки актів виконаних робіт та незаконних тендерних закупівель.

Водночас, за документами прокурорського реагування, до відповідальності за порушення законодавства у бюджетній сфері притягнуто 14 посадовців органів влади, місцевого самоврядування та контролю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.