Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

http://voltv.com.ua

Четвер, 7 червня 2012, 16:31

Під час Євро у Львові можна буде почитати "Євро Вірші"

Сьогодні, 7 червня, у Львові розпочинається проект «Євро Вірші – Euro Poems», що триватиме до 28 червня 2012 року. Цей літературний проект буде відбуватись і в інших українських містах-господарях чемпіонату Євро-2012.

На банерній виставці у парку імені Івана Франка (вул. Університетській), навпроти головного корпусу Львівського національного університету буде представлено поезію 24 кращих сучасних українських та польських поетів.

Також 20 червня (понеділок) о 14.00 в рамках фестивалю «ФанАРТія» на території офіційної фан-зони ЄВРО-2012 відбудуться поетичні читання українських авторів від проекту Євро Вірші.

Доробок 12 українських та 12 польських поетів українською та англійською мовою також буде розташовано на станціях метрополітену Києва та Харкова, а також в міському публічному просторі Донецька і Львова.

Мета проекту полягає в тому, щоб показати спільну європейську культурну спадщину українців і поляків на прикладі сучасної поезії, а також залучити нову аудиторію до відстеження літературного життя.

Вперше польська та українська поезія буде представлена багатомільйонній аудиторії українців та футбольних вболівальників з усього світу.

У 2011 році в рамках Головування Польщі у Раді ЄС у Києві відбувся проект «Вірші в метро», де була представлена сучасна польська поезія. Проект викликав неабияке зацікавлення пересічних громадян та ажіотаж серед місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

Успіх минулорічного проекту надихнув польську та українську сторони на повторення проекту цього року з розширеною географією і залученням максимальної кількості реципієнтів.

З українського боку в проекті Євро Вірші взяли участь такі автори, як Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Остап Сливинський, Маріанна Кіяновська, Катерина Бабкіна, Гриць Семенчук та ін., з польського – Анжей Стасюк, Евгеніуш Ткачишин-Дицький, Даріуш Суска, Адам Відеман, Йоанна Мюллер та ін.

джерело: Літакцент

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.