Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

svit24.net

Четвер, 7 червня 2012, 16:40

Мешканці Буського району готові грітись соломою, аби не видобували у них сланцевий газ

Мешканці Буського району Львівської області готові палити солому, але не допустять, щоб на їхній території видобували сланцевий газ, - повідомив сьогодні, 7 червня, під час круглого столу голова Буської районної ради Володимир Замроз.

«Я офіційно заявляю, що ми не позволимо експериментувати і встановлювати бурильні установки в нашому районі. Ми будемо палити солому та використовувати біопаливо, але не дозволимо, щоб в нас видобували сланцевий газ», - наголосив Володимир Замроз.

За його словами, видобування сланцю може забруднити підземні води.

«В нашому районі 90% людей користуються водою з колодязів, і лише в 80% випадків вона відповідає ДСТУ. Ми не можемо допустити забруднення ще й хімікатами від видобування сланцю», - додав Володимир Замроз.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 11 травня затвердив результати конкурсу щодо розробки площі "Олеської" (Львівська область) родовищ сланцевого газу, проведеного Міжвідомчою комісією з організації та проведення конкурсів на укладення угоди про розподіл продукції. Тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу виграла компанія Chevron (США).

За оцінками геологів, запаси газу на Олеському родовищі можуть становити до 1,5 трильйона. Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трильйона кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.

Депутати Львівської облради у звернені до президента та генпрокурора виступила проти розробки компанією Chevron родовищ сланцевих газів площі «Олеської». У зверненні депутати просять не допустити порушення права виключної власності українського народу на природні ресурси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.