Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

україна-польща

ua-ekonomist.com

Понеділок, 19 травня 2014, 11:28

Створено безкоштовний інтернет-курс польської для українців

україна-польща

Поляки створили безкоштовний інтернет-курс польської мови для українців.

Про це повідомляє видання "PortEuropa".

Автор курсу, польський кореспондент “Дзеркала тижня” Якуб Логінов, використав у ньому авторський метод, завдяки якому він сам колись вивчив українську мову протягом всього 4 місяців.

Як це можливо? Рецепт простий: оскільки аж 60% польських слів – подібні до українських, достатньо вивчати тільки ті, котрі відрізняються. Окрім того, на курсі наводяться приклади типових для польської мови мовних конструкцій. Наприклад там, де в українській мові є суфікс пере-, або про- там у польській є prze-, польські букви ? i ? часто зустрічаються там, де в українській та російській є у (наприклад: зуб – z?b, дуб – d?b, вудка – w?dka, і так далі). Таких неформальних правил є кільканадцять, однак про це не вчать на класичних курсах польської, а саме вони найбільше допомагають у вивченні мови.

Цей курс буде корисним також для осіб із Західної України, котрі польську мову вже трохи знають. У кожному майлі подається корисна і цікава інформацію про Польщу, поради як купити польську книжку чи е-книжку в Інтернеті, як дешево подорожувати і ночувати у Польщі та багато іншого.

Курс складається з кільканадцяти уроків, які будуть автоматично відправлені на електронну адресу кожні 3-4 дні. Записатися на курс через цей формуляр та потрібно дочекатися повідомлення з проханням про підтвердження запису.

Обов'язково треба кликнути в “link aktywacji”, інакше запис не пройде успішно. Відмовитися від курсу або нюслетера можна, клікнувши в лінк відмови (link rezygnacji), який знаходиться у кінці кожного майла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.