Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газета "львівщина"

Понеділок, 19 травня 2014, 13:30

Газета "Львівщина" більше не друкується

газета "львівщина"

Минулого тижня всі працівники газети Львівської обласної ради "Львівщина" були звільнені у зв'язку зі скороченням – газета припинила існування.

Як пише "Голос України", газета Львівської облради проіснувала неповних два роки - перше число побачило світ 12 жовтня 2012-го. Того року було віддруковано шість номерів газети, а наступного - сім.

Останніми місяцями "Львівщина" виходила в електронному варіанті. Основна причина закриття видання - брак коштів.

Газету створили як відділ комунального підприємства "Телерадіокомпанії "Львів-ТБ", що належало облраді. Але передплата на "Львівщину" виявилася мізерною - зо два десятка примірників на область, де проживає 2,7 млн. людей. Слабкий інтерес до видання пояснюють тим, що в основному друкувались офіційні матеріали і повідомлення з ушанування жертв більшовицьких репресій.

Аналогічні проблеми постійно виникають з телекомпаніює, пише "Голос України". Працівники місяцями сидять без зарплати. Так і не було отримано частот для виходу в ефір. Здебільшого ведуться прямі ефіри із сесій обласної ради. Коштує таке задоволення по 5-6 мільйонів гривень щорічно з бюджету області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.