Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

порошенко

Понеділок, 19 травня 2014, 17:22

Порошенко є найбільш лояльним до ЛГБТ кандидатом в президенти, – Amnesty International

порошенко

Офіційний сайт Amnesty International в Україні повідомляє результати аналізу передвиборчих програм кандидатів на пост Президента України та анкетування, яке пройшли лише 10 учасників.

Про це повідомляє Національний ЛГБТ портал України.

Одне із запитань, яке було поставлене кандидатам на найвищий пост в державі, - протидія дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації і ґендерної ідентичності та сприяння різноманіттю.

Як показало опитування, лише Петро Порошенко виступає за рівноправ`я та заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності у всіх сферах. Василь Куйбіда запропонував запровадження незаконодавчих заходів для подолання дискримінації ЛГБТ.

Олександр Клименко, Василь Цушко, Анатолій Гриценко, Юлія Тимошенко та Олег Тягнибок висловлюються у своїх відповідях проти дискримінації взагалі, не вважаючи дискримінацію ЛГБТ-групи актуальною темою, Ренат Кузьмін вважає підняття цього питання «недоречним», а Андрій Гриненко вважає, що такої проблеми не існує.

Новий звіт “Права людини понад усе?” Місце прав людини в програмах кандидатів у Президенти” став результатом аналізу передвиборчих планів кандидатів на найвищий пост у країні, проведеного Amnesty International в Україні разом з українськими правозахисними організаціями – ініціативою Євромайдан SOS, Коаліцією з протидії дискримінації в Україні, Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Центром Громадянських Свобод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.