Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військо

ukr.obozrevatel.com

Вівторок, 20 травня 2014, 10:59

Рада призначила пенсії сім'ям загиблих військовослужбовців

військо

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 36 Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Законодавчим актом встановлено, що членам сімей військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які загинули (померли) при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків), призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника у розмірі 70 процентів грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника.

Згідно з законом, "якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника перебували двоє і більше членів сім'ї, пенсія призначається у розмірі 90 процентів грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника, що розподілятиметься між ними рівними частками, але не менше ніж 40 процентів на кожного непрацездатного члена сім'ї.

У таких самих розмірах, незалежно від причини смерті годувальника, обчислюються пенсії членам сімей померлих інвалідів війни та членам сімей, до складу яких входять діти, які втратили обох батьків".

Законом також встановлено, "що особи, яким раніше призначено пенсії в разі втрати годувальника відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", мають право на перерахунок пенсій з урахуванням положень цього Закону.

Якщо внаслідок перерахунку за нормами цього закону розмір пенсії або виплачуваної її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.