Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посіви

volynnews.com

Вівторок, 20 травня 2014, 13:23

Львівщина не втратить затоплені стихією посіви, якщо протримається сонячна погода, - аграрій

посіви

Сильні дощі та паводки, які пройшли Львівщиною наприкінці минулого тижня, призвели до затоплення приблизно 4 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь.

Найбільше від стихії постраждали насадження на землях Дрогобиччини, Самбірщини, Перемишлянського району, Городку та Стрия.

На цих територіях велика вода завдала шкоди посівам озимої пшениці, жита, ячменю, кукурудзи, картоплі, моркви, буряка, а також сінокосам. Такі дані озвучили у департаменті агропромислового розвитку ЛОДА.

Серед тих, на кого наслідки стихії вплинули найбільше, мешканці п’яти районів Львівщини та господарські підприємства, які мають великі посівні площі.
Однак попри затоплені угіддя, прогнози експертів щодо майбутніх врожаїв в області наразі позитивні. Ситуацію із порятунком пошкоджених водою агропромислових культур може виправити сонячна погода.

«Наразі зарано говорити про конкретні збитки. Дані щодо пошкодження чи загибелі посівних площ визначатимуться після сходу води із затоплених територій. Але вже сьогодні можна констатувати – якщо тепла і сонячна погода протримається ще хоча б кілька днів – ми збережемо врожай», - наголосив керівник агрономічного відділу ТзОВ «Барком» Богдан Садовий.

«Вода поступово сходить. Ситуація вирівнюється, будемо сподіватися, що область та окремі підприємства не зазнають значних втрат після цієї повені», - додав аграрій.

Додамо, цьогоріч на Львівщині агропромисловими культурами засіяно та засаджено орієнтовно 620 тисяч гектарів земель усіх видів господарств.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.