Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

кредит

mindmillion.com

Вівторок, 20 травня 2014, 15:01

Рада ратифікувала Меморандум з ЄС щодо надання мільярдного кредиту

кредит

Верховна Рада України ратифікувала Меморандум щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда євро.

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Набуття чинності Меморандумом про взаєморозуміння та Кредитною угодою дозволить Україні залучити на умовах строковості та платності додаткові фінансові ресурси Європейського Союзу, що у майбутньому потребуватиме передбачення додаткових витрат з Державного бюджету України для обслуговування та погашення залученого кредиту, йдеться в повідомленні прес-служби.

Відсоткова ставка запозичення на 15 років прогнозується як прийнятна (до 3 % річних), проте буде відома тільки під час виходу Європейської Комісії, що має найвищий кредитний рейтинг (ААА), на зовнішній ринок запозичень для отримання коштів, що перераховуватимуться Україні за тією ж кредитною ставкою. Очікуваний пільговий період кредитування становить 5 років.

Нагадаємо, Євросоюз перерахував Україні перші 100 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.