Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

афганська сотня

Середа, 21 травня 2014, 18:37

Афганська сотня люструє керівників Держкомзему на Львівщині

афганська сотня

Сьогодні у Пустомитах керівник Афганської сотні Ігор Коцюруба передав голові Пустомивської РДА Роману Филипіву вимогу Люстраційного комітету перевірити доцільність перебування на посаді начальника відділу Держкомзему Романа Мигаля.

У зверненні Люстраційного комітету вимога звільнення Мигаля обгрунтовується численними порушеннями земельного законодавства в діяльності Пустомитівського відділення Держкомзему та численними скаргами мешканців району на зловживання чиновників.  

"Зважаючи на значний суспільний резонанс, якого набуло питання правомірності надання органами Держземагенства у Львівській області земельних ділянок мешканцям інших областей за межами населеного пункту, а також беручи до уваги той факт, що дані дії були здійснено під керівництвом начальника Держземагенства у Львівській області Ярмуса С.С. та начальника Пустомитівського відділу Держземагенства – Мигаля Р.В., просимо визначитись щодо доцільності перебування вказаних осіб на займаних посадах", - сказано у заяві.  

Филипів у відповідь зазначив, що юридично не може вплинути на звільнення Романа Мигаля, але пообіцяв допомогти у вирішення цього питання - порадитися з юристами. 

Самого Романа Мигаля бійці Афганської сотні не застали в кабінет в робочий час. 

"Відсутність Мигаля на роботі лише підтверджує інфомрацію від мешканців, що начальник районного відділу Держкомзему манкірує своїми професійними обов'язками", – розповів Ігор Коцюруба.

Підлеглі держчиновника натомість пообіцяли, що Роман Мигаль обов'язково сам зателефонує.

"Роману Мигалю так чи інакше доведеться відповісти на незручні питання громади про те, чому пустомитівська земля роздавалась незаконно. Йому не вдасться втекти від відповдальності. Відповідати доведеться також тим, хто сьогодні покриває цього чиновника вверхах", - додав Коцюруба.

На запитання журналістів про те, чи йдеться про голову Держкомзему Львівської області С.Ярмуса, Коцюруба - лише посміхнувся і сказав: "Побачите". 

Нагадаємо, 29 січня депутати Пустомитівської районної ради більшістю голосів висловили недовіру начальнику Пустомитівського відділу Держземагенства Роману Мигалю. 

24 січня Пустомитівським РВ ГУМВС України у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами органів Держземагенства у Львівській області при наданні в період з жовтня 2013 року по січень 2014 року земельних ділянок на територіях Годовицько-Басівської, Сокільницької, Сороки-Львівської та Лисиничівської сільських рад Пустомитівського району Львівської області.

Попри кримінальні провадження та рішення райради Мигаль досі працює в Держземагентстві.

З текстом звернення Люстраційного комітету можна ознайомитись тут. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.