Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

zolotapalanka.blogspot.com

Четвер, 22 травня 2014, 10:11

Дослідження джерел трипільської культури презентують у Винниках

Історико-краєзнавчий музей м. Винники та Археологічний музей у Кракові презентують сьогодні книгу у редакції Сладоміра Кадрова про трипільську кульутру на цих теренах.

Про це інформує департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

Також сьогодні відкриють археологічну виставку «Трипільський світ Більче-Золотого». 

У департаменті ткож повідомили про підписання між Винниківським та Краківским музеями договору про співпрацю.

Підписання відбудеться за участю Яцека Гурського (директора Археологічного музею у Кракові) та Ігоря Тимця (директор Історико-краєзнавчого музею м.Винники).

У складі делегації перебуватиме також Кшиштоф Туня – керівник Археологічної лабораторії в Іголомії Інституту археології та етнології Польської академії наук і мистецтв.

Для України цей проект особливо важливий, оскільки опрацьована польськими колегами унікальна збірка археологічних матеріалів трипільської культури походить із села Більче-Золоте Борщівського району Тернопільщини.

Презентована книга  є монографічним дослідженням надзвичайно важливого комплексу джерел трипільської культури, її видано англійською мовою, а долучений DVD-диск містить текст польською мовою. У рамках бібліотечного обміну книгу розіслали до близько 250 археологічних осередків Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.