Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Володимир Скляренко

histpol.pl.ua

П'ятниця, 23 травня 2014, 16:50

На вул. Виговського встановлять пам’ятник Володимиру Скляренку

Володимир Скляренко

У Львові у сквері на вул. Виговського встановлять пам’ятник театральному режисеру Володимиру Скляренку.

Про це йдеться у рішенні, що було прийняте на виконкомі ЛМР.

Володимир Скляренко – театральний режисер Львівського театру юного глядача ім. М. Горького (Перший академічний український театр для дітей та юнацтва).

Самостійно працював у «Березолі», дебютує як постановник ревю « Гей, на хвилі 477!".

З 1935 по 1947 мистецький керівник Харківського Театру Юного Глядача. З 1944 у Львові, з 1947 гол. режисер Львівського, з 1952 — Харківського, з 1954 — Київського Театру опери і балету, 1962-67 Театру ім. І. Франка у Києві.

Драматичні вистави: «Невідомі солдати», Л. Первомайського, «Хазяїн», «Мартин Боруля» І. Карпенка-Карого, «Міщанин-шляхтич» Ж.-Б. Мольєра, «Марина» М. Зарудного, «Скупий» А. Шияна, «Тетнулд» Ш. Дадіяні; опери: «Тарас Бульба» М. Лисенка, «Русалка» А. Дворжака, «Далібор» Б. Сметани, «Арсенал», «Милана» Г. Майбороди й ін.; оперети: «Володимирська гірка» Лукашова та ін. Викладав курси акторської майстерности й режисури в Харкові й у Львівській консерваторії .

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.