Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дрогобич

Субота, 24 травня 2014, 15:36

Дрогобицька РДА залишилась без голови до виборів

дрогобич

Дрогобицький район вже майже три місяці живе без голови райдержадміністрації. 

Голова Дрогобицької райради Михайло Сікора висловив струрбовансть з цього приводу.

«Коли революційний порив здув представників президента Януковича з керівних крісел практично в усіх районних центрах Галичини, здавалося, що дуже швидко прийдуть патріотичні та кваліфіковані люди. Тим паче, що спочивати на лаврах після падіння ненависницького режиму не було коли. Відразу ж розпочалася російська агресія. А війна не терпить слабкості влади.

Один з кандидатів на посаду президента України, перебуваючи минулого тижня в Дрогобичі, правильно сказав, що в період війни про якусь децентралізацію й мови не може бути. Історія вчить, що розділення на удільні князівства призводило до поразки держави в цілому. А спроба запровадити в призначенні керівників районного та обласного масштабів квотний принцип – це відлуння удільно-князівських страстей України. Чим такий сценарій закінчився в Одесі – знаємо, до чого він призведе на Дрогобиччині – можемо тільки прогнозувати. В будь-якому випадку від реалізації цього плану ще не виграв ніхто із політиків, а вже програв цілий район», – наголосив він.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Ірина Сех дала депутатам Дрогобицької райради можливість визначитися з кандидатурою районного очільника самостійно, пообіцявши поставити на того, кого підтримає понад половину депутатів.

Двічі райрада скликала позачергову сесію, та жоден із претендентів не набрав необхідної кількості голосів. Тож вона вирішила запропонувати нейтральну кандидатуру, яка погоджена Кабінетом міністрів. Та понад два тижні її подання лежить під сукном у Секретаріаті президента і ніяк не може потрапити на підпис до в.о. президента України О. Турчинова.

«А тепер уявіть, що диверсанти можуть добратися й до Дрогобиччини, – каже Михайло Сікора. – Чи зможе Олександр Турчинов оперативно координувати дії, не маючи свого представника в нашому районі? Запитання риторичне. Та якщо виникла проблема з призначенням керівників районних адміністрацій на Галичині, то наскільки вона гостріша мусить бути на Сході держави! А тим часом від керівників РДА залежить, хто керуватиме силовими структурами на місцях. Ось і виходить, що Національна гвардія разом зі спецпідрозділами СБУ проводить АТО, а керівники міст Луганської та Донецької областей спільно з так званими правоохоронцями відверто виступають на боці сепаратистів. Та й у інших областях силовикам явно бракує дисципліни та патріотизму.

Хто ж за це повинен взяти на себе відповідальність? Той, хто впливає на призначення та розподіл кадрів. А кадрова політика, як і влада загалом, перебуває в руках ВО «Батьківщина», представники якої посіли всі ключові посади в державі».

23 травня т.в.о. президента Олександр Турчинов видав розпорядження про те, що обов'язки голів місцевих держадмністрацій виконуватимуть перші заступники на час поки таке призначення не здійснить вже законно обраний президент. 

Джерело: ЗІК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.