Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.pravda.lutsk.ua

Вівторок, 27 травня 2014, 15:40

Львівщина може збільшити видобуток газу на третину, – експерт

Голова постійної комісії Львівської облради з питань інвестиційної та регуляторної політики Тарас Федак заявив, що Львівщина може збільшити обсяг газовидобування на третину – до 1-1,1 млрд куб. м у рік.

Про це він повідомив сьогодні під час круглого столу «Інвестиційне середовище Львівщини на ринку виробництва енергоносіїв в умовах російської військової агресії».

«Львівщина може наростити видобуток газу на третину – до 1-1,1 млрд куб. м газу у рік. Якщо б ми паралельно серйозно приступили до енергозберігаючих речей, область могла б через три-чотири роки вийти на певний баланс видобутку і споживання газу», – заявив Тарас Федак.

За словами Федака Львівщина повинна зменшити споживання газу і збільшити видобуток.

«На сьогодні Львівщина споживає 1 млрд 800 млн куб. м газу у рік, з яких 1 млрд 80 млн куб. м – населення, 400 млн куб. м – міські теплокомуненерго, 340 млн куб. м – бюджетна сфера та підприємства області. Є два шляхи. Або ми до 1,8 млрд куб. м збільшимо видобування, або мусимо зменшити споживання до рівня видобутку, який на сьогодні становить близько 760 млрд куб. м (разом із Івано-Франківською областю обсяг видобування – близько 950 млн куб. м). На думку фахівців, для балансу потрібно зменшити споживання газу і збільшити видобуток», – заявив Тарас Федак.

Федак, також зазначив, що проблем у пошуку інвесторів немає.

«Є інвестори, які готові тут працювати, але чи готова територія. Адже йдеться про земельні, екологічні питання. Це досить складна процедура», – додав Федак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.