Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Центр міської історії

Середа, 28 травня 2014, 10:27

Мистецький проект «Текст-Поезія-Зображення-Простір» відбудеться у Львові

У четвер, 29 травня, о 20.30 у сквері на вулиці Лисенка, поруч із костелом св. Антонія відбудуться відкриті літературні читання.

Про це повідомляє прес-служба Центру міської історії Центрально-Східної Європи.

Під час заходу сучасні львівські письменники, поети, художники й молоді дослідники читатимуть твори Дебори Фоґель, Збігнєва Херберта, Леопольда Стаффа українською, польською мовами та їдишем.

Наші сучасники наповнять простір скверу текстами львів’ян, які залишили вагомий слід у літературі Львова ХХ століття.

Знаменно, що на час читань звиклий простір скверу буде оформлений предметами інтер’єру майже столітньої давності й передаватиме вигляд і атмосферу типового помешкання міжвоєнного періоду.

Літчитання заплановані як арт-захід до ХІІ Міжнародної наукової конференції "Львів/Lwow/Lemberg як міські простори: уявлення, досвіди, практики".

Мистецький проект вийде далеко за рамки академічних заходів конференції – дасть слово літераторам та художникам, які продемонструють своє осмислення міського простору Львова, поєднання в ньому минулого й сьогодення.

Ініціаторка літературних читань - Зоряна Zo Za Гребенюкова, львівська художниця, аніматор культури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.