Степан Микитюк,  29 травня 2014

Європейська молодь діє у Львові

Молодь в дії

Наприкінці квітня у Львові відбувся тижневий семінар зі створенню нових культурних проектів у межах європейської програми "Молодь в дії".

Цей проект спрямований на підвищення ефективності пошуках роботи молоддю.

Під час проекту його молоді учасники здобувають впевненість у собі і усвідомлення своїх сильних та слабких рис.

Поміж усього учасників проекту ознайомили з впровадження нових технологій і тим, як їх можна використовувати для власного розвитку та підвищення її привабливості на ринку праці.

Herbert Swoboda з об’єднання Німецьких скаутів (Франкфурт-на-Майні) вивчає проблеми молоді, щоб ефективніше використати свої педагогічні здібності.

"Наша скаутська організація не є військовою, ми займаємося програмами обміну молоддю. Нещодавно я був у міжнародному таборі в Греції, де ми провели два тижні з молоддю. Ми спілкуємось з ними та дізнаємося багато чого цікавого про політичну ситуацію в їхніх країнах.

Ми маємо багато запитань щодо політичної ситуації в Україні і я радий бути тут та дізнатися більше про вашу країну" – розповідає він.

Magdalena Stepanska мріє про україно-польську співпрацю.

"Я сама з Польщі, але вчуся у Німеччині, в місті Гіссен. Маю досвід співпраці у сфері культури між Німеччиною та Польщею і мені було б цікаво, якою б була така співпраця між Польщею та Україною.

Ми обговорювали проекти, що показували нам життя та культуру вашої країни, бо для мене найважливішим є спілкуватися з людьми з різних регіонів Європи.

Сподіваюся, що я зможу переконати знайомих у Польщі та Німеччині, що сюди варто приїхати, щоб подивитися на культуру та на спосіб життя", – додає вона.

Загалом, учасниками проекту були представники європейських організацій з Польщі, Молдови, Німеччини та України.

Польщу представляв Міжнародний центр молодіжних зустрічей з міста Вроцлав, Україну презентувало львівське товариство "Зелений Хрест", Німеччину – об’єднання Німецьких скаутів, Молдову – Екологічний консультаційний центр з міста Кагул.

"Наша організація займається педагогікою та різними методиками праці з молоддю. Ми приїхали, щоб бути педагогічними партнерами та познайомитися з іншими культурами і так показати й свою культуру.

Так ми з середини дізнались набагато більше про життя в Україні. Навіть історія не є для нас приємною, бо крім неї є ще й пропаганда – як російська, так і американська. Тому все ж краще приїхати у країну, поспілкуватись з людьми і на власні очі побачити ситуацію, про яку так багато говорять у новинах" – ділиться враженнями Leslaw Dudzic.

 

У межах проекту учасники більше тижня працювали над розробками нових проектів на теми міжкультурної комунікації та співпраці неурядових організацій з різних країн Європи.

У проекті застосовувались такі тренінгові методики, як мовна анімація, лекції, воркшопи, рефлексійні групи, симуляційні ігри, рольові ігри, індивідуальна робота та дискусії.

За допомогою методу декриптаж учасники з інших країн змогли ближче познайомитись з архітектурою, літературою та мистецтвом України.

Окрім роботи над проектами учасники семінару відвідали святкові заходи дня Львова.

Blanka Szlacheta розповідає про те, як учасники проекту проводили час поза розробкою міжкультурних проектів:

"Я вперше у Львові, вперше в Україні. Дізналися історію міста, країни. Ми спілкувалися з татарською родиною, яка приїхала з Криму і якій організація "Зелений хрест" допомагає тут адаптуватися. Також ми були у військовій частину на вулиці Стрийській, яку спалили у лютому.

На джазовому фестивалі був дуже гарний концерт та приємна атмосфера і ми переконались у тому, що українці є дуже гостинними.

Мої знайомі застерігали мене щодо поїздки до України, оскільки зараз тут небезпечно, але у Львові не відчувається атмосфери бойових дій".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.