Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

perecrestok.kiev.ua

Четвер, 29 травня 2014, 14:20

Андрухович презентує у Львові виставу «Альберт, або Найвища форма страти»

Сьогодні, 29 травня, о 21.30 на пл. Музейній відбудеться львівська прем’єра вистави «Альберт, або Найвища форма страти», створена на основі однойменного оповідання Юрія Андруховича.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вперше це оповідання письменник прочитав у Львові, 7 років тому. Натомість перформанс у Львові, за участю автора, а також співачки Уляни Горбачевської  та музиканта Марка Токара відбудеться вперше. Автор ідеї вистави – Оля Михайлюк, директор фестивалю АртПоле.

За словами Юрія Андруховича, це винятково львівський твір. Це історія про реальну постать, яка жила у 18 столітті і зафіксована у міських хроніках.

Альберта Вироземського спалили привселюдно на Площі Ринок, на тому місці, де зараз знаходиться пам’ятник Нептуну.

У виставі будуть задіяні роботи київського графіка Анатолія Бєлова. Також вперше у Львові у виставі візьме участь мандрівний цирк Вагабундо. Буде багато різноманітних спец ефектів.

Юрій Андрухович зізнався, що журналісти його питають про ідею твору і найкращу відповідь на це питання знайшов Володимир, який возив шини на Майдан і прийшов у лютому на київську прем’єру. Він сказа, що ця вистава про те, «як би дорого ти не продавав душу, ти все одно продешевиш».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.