Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

П'ятниця, 30 травня 2014, 10:27

У Львові відзначають 200-ліття винахідника саксофона

1 червня, у межах Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» відбудеться концерт за участю одного з провідних саксофоністів світу, професора Паризької консерваторії Клода Делангля.  

Про це повідомляє прес-служба Львівської філармонії.
 
Разом з музикантом виступить також Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою диригента Всеволода Полонського.
 
У програмі концерту з нагоди 200-ліття винахідника саксофона Альфреда Сакса – віртуозні твори для саксофона і симфонічного оркестру, а також непересічні зразки симфонічної класики. 
 
Клод Делангль спеціалізується на виконанні як класичних, так і сучасних творів, і співпрацював із такими видатними композиторами, яка Лучано Беріо, П'єр Булез, Тору Такеміцу й Астор П'яццолла, а з 1986 р. він є запрошеним саксофоністом видатного Ensemble Intercontemporain.
 
Клод Делангль є артистичним консультантом компанії-виробника саксофонів Henri Selmer Paris.
 
Саксофон – один з найпопулярніших духових інструментів нашого часу. Але придумали його не так давно, якщо порівняти з довгою еволюцією інших духових інструментів у 1840 році.
 
А цьогоріч виповнюється 200 років із дня народження його творця — бельгійського майстра Адольфа Сакса. 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.