Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

готівка

ua-ekonomist.com

Вівторок, 3 червня 2014, 13:33

НБУ хоче посилити обмеження готівкових розрахунків з 150 до 100 тисяч гривень

готівка

Національний банк має намір посилити обмеження на розрахунки готівкою з 150 тисяч гривень до 100 тисяч гривень.

Про це йдеться в розробленому проекті постанови Нацбанку, повідомляють Українські новини.

"У зв'язку зі значним рівнем розрахунків готівкою у фінансовій системі, збільшенням обсягів готівки у позабанківському обороті, потребою в забезпеченні стабільних надходжень готівки в банківській системі й прискоренням її обігу пропонується знизити граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб до 100 тис. гривень", - сказано в повідомленні НБУ.

Наразі обмеження на розрахунки готівкою становить 150 тис. гривень.

Нагадаємо, у квітні Рада НБУ рекомендував правлінню посилити обмеження на розрахунки готівкою з 150 тис. гривень до 100 тис. гривень.

6 червня 2013 року НБУ прийняв постанову №210, відповідно до якої з 1 вересня сума розрахунків готівкою між фізособою і юрособою (або підприємцем) за товари, роботи й послуги не може перевищувати 150 тис. гривень.

Крім того, розрахунки готівкою між фізособами за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному завіренню, можуть здійснюватися на суму не більше як 150 тис. гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.