Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

андрій тирчик

автономний опір

Середа, 4 червня 2014, 11:48

Громадські активісти вимагали відставки начальника обласного лісгоспу Тирчика

андрій тирчик

3 червня активісти влаштували акцію протесту проти повернення на роботу начальника обласного Лісгоспу Андрія Тирчика і вимагали у нього написати заяву на звільнення з посади за власним бажанням.

Про це повідомляє прес-служба Автономного опору.

Трудовий колектив усієї області висловив письмову недовіру й вимогу покинути посаду, під якою підписалось близько двох тисяч працівників. Люди звинувачують начальника в тому, що той тиснув на керівників лісових господарств та лісників області, аби ті за 50 тис. грн оплачували автобуси й відправляли своїх підлеглих на антимайдан до Києва. Тирчик особисто, разом з рядом інших підопічних, організовував шкільні автобуси, якими примусово відправляв людей у столицю. Люди повідомляють, що свою посаду Тирчик купив за велику суму, а сам займався колосальним хабарництвом й кришуванням вирубки лісів на Львівщині. В лютому, після подій на Майдані, чиновник втік на лікарняне і перебував на ньому більше трьох місяців.

Першим, що побачили громадські активісти, які зайшли до Тирчика в кабінет, була газета «Рідне село» з похвальними статтями про Януковича. В шафі у кабінеті активісти знайшли портрет Януковича та величезну кількість дорогого алкоголю.

Одному з активістів вдалось зробити фото-знімок з записної книжки Тирчика, де зазначались великі суми, райони та марки вантажних автомобілів. Під ним напис: «Чи заплатили?». Активісти переконані, що ці кошти мали бути оплачені за незаконно зрубані ліси.

Тирчик відмовився писати заяву на звільнення і вів себе підкреслено нахабно. Активісти вивели чиновника до зали, де сиділи члени трудового колективу. Працівники разом з активістами одноголосно проголосували за звільнення Тирчика. Після цього один з активістів зателефонував до безпосереднього керівника Тирчика, пояснив ситуацію. Начальник наказав Тирчику написати заяву. Двічі чиновник починав писати рапорт і двічі рвав його і намагався втекти. Він заявив, що йому погано, його не слухаються руки, і взагалі в нього серцевий приступ. Швидка забрала його в лікарню.

Активісти заявили, що це був перший і останній робочий день Андрія Тирчика після лікарняного.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської облради депутат Олександр Ганущин розповів, що Андрій Тирчик досі є начальником Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.