Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Яцек Куронь

polradio.pl

Середа, 4 червня 2014, 15:04

У Львові поляки та українці вшанували пам'ять Яцека Куроня

Яцек Куронь

У Львові у рамках відзначення 25-річчя парламентських виборів у Польщі чиновники та дипломати поклали квіти біля пам’ятної таблиці польського політика та державного діяча Яцека Куроня.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

«Яцек Куронь – великий патріот не тільки Польщі, але також і України, приклав великих зусиль на шляху до свободи», розповів під час покладання квітів Генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

За словами Генконсула, «українська дорога до демократії схожа на польську, проте із десятирічним спізненням. Ми хочемо, щоб ваша дорога до демократії була швидшою, кращою і без помилок».

«Яцек Куронь працював над тим, аби були залагоджені усі українсько-польські конфлікти, що дістались нам у спадщину, – додав Андрій Павлишин, перекладач, один із ініціаторів встановлення дошки меморіальної дошки. – Зараз, під час нашої революції гідності, ми бачимо плоди цієї блискучої діяльності».

У Львові меморіальну таблицю Яцеку Куроню було встановлено два роки тому на будинку, де він народився та провів перші роки життя.

Нагадаємо, Яцек Куронь є почесним Громадянином міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.