Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

транспорт

nbnews.com.ua

Четвер, 5 червня 2014, 10:32

28 посадовців порушили вимоги транспортного законодавства, – прокуратура

транспорт

За порушення вимог транспортного законодавства до відповідальності притягнуто 28 посадовців. 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою області проведено перевірки стану додержання вимог законодавства спрямованого на забезпечення якісного та безпечного транспортного обслуговування населення контролюючими та місцевими органами влади.

Як наслідок, в діяльності органів Державтоінспекції області виявлені порушення при реалізації повноважень з нагляду та контролю, спрямованих на забезпечення організації та безпеки дорожнього руху, належного транспортного обслуговування населення, а також безпечного перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.

Органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування подекуди не здійснюється належний контроль за додержанням правил транспортного обслуговування, правил технічної експлуатації транспорту та дорожнього руху.
Управлінням Укртрансінспекції у Львівській області ігноруються вимоги щодо притягнення за безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажира до відповідальності автомобільних перевізників. Також відсутній контроль виконання внесених на усунення виявлених порушень законодавства приписів.

Водночас, здійснюються повноваження, які не входять до їх компетенції, що призвело до надходження в прокуратуру області обґрунтованих звернень органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування тощо.
На усунення виявлених порушень керівникам вказаних органів прокуратурою області внесено 28 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 25 посадових осіб.

Водночас, прокуратурою Львівської області поставлено вимогу щодо посилення контролю за додержанням вищезгаданого законодавства, а також усунення уже виявлених порушень та прорахунків на даному напрямку.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.