Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДМСУ

П'ятниця, 8 червня 2012, 13:02

З початку року митниця вилучила понад 40 кг кокаїну

З початку року Державна митна служба України вилучила з незаконного обігу 40,12 кг кокаїну. Про це повідомляє прес-служба ДМСУ з посиланням на начальника Департаменту боротьби з контрабандою, аналізу ризиків та протидії корупції Олександра Попівняка.

 

«Цього року найбільше вилучено кокаїну, понад 40 кг», - зазначив він. За його словами, найбільше фактів незаконного переміщення через митний кордон цього виду наркотичних речовин виявлено у морських та авіаційних пунктах перетину кордону.

«Якщо ми говоримо про такий наркотик, як кокаїн, то це перш за все морських шлях та авіаційні кур’єри. Зокрема тільки минулого року ми спільно з СБУ затримали 4 випадки кур’єрів-ковтачів в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», які ковтали та перевозили у капсулах наркотичні речовини, зокрема кокаїн», - зазначив він.

Митник також зазначив, що використовуються різноманітні схеми незаконного ввезення в державу наркотиків. «Наприклад, у вантажі зі свіжими ананасами, які направлялися з однієї із країн Латинської Америки в Україну було виявлено 38 кг кокаїну, прихованого всередині плодів ананасів», - розповів О. Попівняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.