Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

http://www.moemisto.com.ua

П'ятниця, 8 червня 2012, 13:12

Магера не виключає визнання жовтневих виборів Ради нелегітимними

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що відкликання депутатами законопроекту №10533 «Про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» про врегулювання голосування в закордонному виборчому окрузі на виборах Верховної Ради було політично мотивованим рішенням.

 

«При відкликанні законопроекту, запропонованого ЦВК, мали місце політичні причини, можливо, якісь ще. Але потрібно розуміти, що народні депутати в першу чергу політики», - сказав Магера.

Заступник голови ЦВК вважає, що зараз складно припустити, чи можливе повторне внесення на розгляд Радою цього законопроекту.

При цьому А. Магера нагадав, що тепер неврегульовані питання будуть вирішуватися постановами ЦВК, що, природно, створить юридичну колізію із приводу легітимності таких постанов.

Однак, зі слів заступника голови ЦВК, говорити про можливість визнання виборів недійсними, у разі якщо важливі рішення щодо виборчого процесу будуть прийматися ЦВК, ще рано.

Як уже повідомлялося, 7 червня 5 депутатів, що ініціювали законопроект про врегулювання голосування в закордонному виборчому окрузі на виборах Ради, відкликали його.

Нагадаємо, чергові вибори парламенту заплановано на 28 жовтня.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.