Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мирослав Хом'як

Четвер, 5 червня 2014, 15:02

Мирослав Хом’як просить Сех звільнити його з посади керівника департаменту екології та природних ресурсів

Мирослав Хом'як

Начальник департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Мирослав Хом’як сьогодні подав голові Львівської ОДА Ірині Сех заяву на звільнення.

Про це Мирослав Хом’як повідомив у заяві, текст якої є в розпорядженні Варіантів.

Хом’як зазначає, що це вже не в перше він звертається з проханням до голови Львівської ОДА звільнити його.

"Однак, у березні мою заяву не було прийнято. Мабуть, в той час стояло питання узгодження кандидата на посаду директора департаменту", – припускає він.

"З першого дня Революції Гідності я і моя сім’я повністю розділяли і всіляко підтримували вимоги Майдану. Заяву на звільнення подаю з тих причин, щоб не дати можливість для спекуляцій окремим ділкам, які у такий відповідальний для України політичний час намагаються використати період оновлення владних гілок у своїх приватних інтересах. Усі їх закиди на мою адресу є неаргументовані й свідчать про те, що свою роботу на збереження навколишнього природного середовища я виконував відповідно до всіх норм законодавства. Переконаний, що жити варто, пристосовуючись до Природи, а не до людської думки" – наголошує Хом’як.

Нагадаємо, Мирослав Хом'як три роки пропрацював у сфері охорони навколишнього середовища Львівщини.

"Взявши наприкінці 2010 року на себе зобов’язання очистити область від непридатних пестицидів, які більше 20 років забруднювали довкілля та становили загрозу здоров’ю людей, в 2012 році як начальник Держуправління ОНПС це виконав.

Також впоралась очолювана мною структура і з питанням вивозу меланжу. Робота, яку я виконував майже чотири роки, була для мене цікавою, пізнавальною.

Особливо вдавалось Департаменту досягати результату в період березня-вересня 2013 року. З відповідальністю можу заявити, що всі ці роки керувався принциповою позицією дотримання природоохоронного законодавства. Робив усе, щоб повітря, грунти, водні ресурси на території області ставали чистішими, а наші цінні території отримували статус заповідних зон, що дозволяє їх вберегти як від забруднення, так і чиїхось зазіхань", – зазначено в заяві.

Наприкінці заяви Мирослав Хом’як висловив подяку всі, з ким працював всі ці роки.

"Хочу подякувати всім працівникам Департаменту за професійне ставлення до виконання своїх обов’язків, науковцям-екологам, громадським організаціям – за співпрацю в збереженні довкілля, журналістам – за розуміння важливості екологічної тематики та регулярне висвітлення всіх важливих питань щодо природоохоронних заходів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.