Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

slovoidilo.ua

Субота, 7 червня 2014, 15:26

Порошенко склав присягу президента і обійняв обов'язки головнокомандуючого ЗСУ

Сьогодні у Києві Петро Порошенко склав присягу Президента України на вірність українському народу, а також, відповідно до указу, обійняв посаду головнокомандуючого Збройними Силами України. 

 

Він зачитав присягу на врочистому засіданні Верховної Ради.

"Я, Порошенко Петро, волею народу обраний Президентом України, вступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні", - сказав він.

Порошенко виголосив промову, у якій зобов'язався всіма своїми справами захищати суверенітет і незалежність України, - повідомляють "Укрїнські новини". 

Він сказав, що зобов'язується дбати про благо вітчизни й благополуччя українського народу, дотримуватися Конституції й законів, виконувати свої обов'язки в інтересах всіх співвітчизників і підвищувати авторитет України у світі.

Порошенко вимовив слова присяги, поклавши руку на Конституцію й Пересопницьке Євангеліє.

Привів Порошенко до присяги голова Конституційного суду Юрій Баулін, який вручив новообраному главі держави Свідоцтво про вступ на пост Президента, а також офіційні символи президентської влади - нагрудний знак, печатку й президентську булаву.

Порошенко народився 26 вересня 1965 року в Болграді (Одеська область), в 1989 році закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

З 1993 по1998 рік був генеральним директором компанії "Український промислово-інвестиційний концерн", у періоди з 1998 по 2007 року, а також з 2012 по 2014 рік був депутатом Ради 3-5 і 7 скликань.

З лютого по вересень 2005 року займав посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони, з лютого 2007 року по квітень 2012 року був головою ради Національного банку.

З жовтня 2010 року по березень 2011 року Порошенко був міністром закордонних справ, а з березня 2012 по грудень 2012 року - міністром економічного розвитку й торгівлі.

Порошенко почав займатися бізнесом на початку 1990-х років.

Видання Forbes оцінює його статок в 1,3 млрд доларів.

Ядром його бізнес-групи виступає компанія Roshen, що входить у двадцятку найбільших світових виробників кондитерської продукції.

До складу групи входять кондитерські фабрики в Києві, Вінниці, Кременчуці (Полтавська область), а також у Липецьку (Росія), Клайпеді (Литва) і Будапешті (Угорщина).

Також у бізнес-групу Порошенка входять група "Агропродінвест", Дніпровський крохмалепатоковий комбінат, продовольча компанія "Поділля", суднобудівна компанія "Ленінська кузня" (Київ), телекомпанії НБМ ("5 канал").

Також Порошенко володів корпорацією "Богдан", одним із найбільших виробників автомобільної й автобусної техніки в Україні, але в 2009 році продав його керівникові корпорації Олегу Свинарчуку.
Порошенко заявив, що у разі обрання Президентом продасть свій бізнес крім телекомпанії "5 канал".

Нагадаємо, 2 червня Центральна виборча комісія визнала Порошенка Президентом за підсумками виборів.

Порошенко в першому турі набрав 54,7% голосів виборців, а його найближчий конкурент, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - 12,81%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.