Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

гірники

weather.tsn.ua

Середа, 11 червня 2014, 16:06

Львівські гірники пікетували Кабмін

гірники

Представники колективу та первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України ПАТ „Львівська вугільна компанія” під будівлею Кабміну вимагали повернення заборгованої зарплати та відновлення стабільної роботи збагачувальної фабрики.

Про це пише "Голос України".

За словами голови первинної організації профспілки НПГУ ПАТ „Львівська вугільна компанія” Ольга Шкоропад, тільки за ці три місяці чиста заборгованість по зарплаті становить 8 мільйонів гривень, а з урахуванням виплат до бюджету та інших фондів вона сягає 12 мільйонів. Однак тепер до цієї суми треба додався ще й борг за травень.

Голова НПГУ Михайло Волинець повідомив, що під Кабмін вийши працівники єдиної у Львівсько-Волинському вугільному басейні збагачувальної фабрики, власник якої нікому невідомий. „У Фонді держмайна кажуть, що не знають, кому вона належить, проте 37,8 відсотка акцій перебувають саме в управлінні фонду. Тому якщо фабрика недовантажена, або й взагалі стоїть, то це також питання до держави”, - каже він.

Як наслідок, на складах шахт „Львіввугілля” зараз псується близько 300 тисяч тонн вугілля, люди не отримуть зарплат, а в Україну тим часом повним ходом поставляється російське вугілля. „У 2013 році в Україну було поставлено 14 мільйонів тонн вугілля, з яких 90 відсотків - із Росії. Цього року російське вугілля також йде потужним потоком, а вже нова влада теж не поспішає застовувати обмежень”, -- каже М. Волинець та додає: влада має чути цивілізовані протести громадян та не доводити ситуацію до повстання, або тієї точки, коли невдоволення тих таки шахтарів у своїх інтересах використовуватиме Росія та сепаратисти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.