Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гірники

slovovolyni.com

Четвер, 12 червня 2014, 10:38

Львівським гірникам виплатили заборговану зарплату лише після втручання прокуратури

гірники

За втручання прокуратури працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія» виплачено майже 7 млн. грн. заборгованої зарплати.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

З огляду на системні порушення права працівників вказаного товариства на своєчасну оплату праці органами прокуратури здійснюється постійний контроль на цьому напрямку.

Так, у поточному році лише за документами прокурорського реагування погашено заборгованість із виплати зарплати на загальну суму 6,9 млн. грн. На даний час борг компанії становить 4,8 млн. грн. відповідно.

Водночас, у травні за результатами прокурорської перевірки стосовно голови правління вугільної компанії зареєстровано низку кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 175, ч.1 ст.172 КК України.

На даний час у вказаних кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Також, прокуратурою Сокальського району в інтересах працівників ПАТ “Львівська вугільна компанія ” в 2014 році заявлено 24 позови до суду. Йдеться про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на загальну суму 117 тис. грн.

Нагадаємо, вчора львівські гірники пікетували Кабмін з вимогами повернення заборгованої зарплати та відновлення стабільної роботи збагачувальної фабрики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.