Варіанти,  13 червня 2014

Варіанти на вікенд

Андрій Бояров. Гра і місто: Дебора Фоґель

У Львові відкрито Майстерню міста, де мона провести вихідні, у кінотеатрах показують нові стрічки, а в Музеї ім. А. Шептицького виставка Олени Турянської. 

Музика

Субота, 14 червня

Виступ джаз-колективів: Iriao (Грузія), Igor Hnydyn Project та Christof Lauer. Подвір’я Палацу Потоцьких, 12.00-15.00

Концерт LuckyPetersonfeat. TamaraPeterson, CharlesLloydNew. Сцена імені Едді Рознера, 19:00

Кіно

Фестиваль короткометражних фільмів про їжу FoodFilmFestival. Неділя, 15 червня. Львівський палац мистецтв, 18:00, 20:00

Конкурсні роботи розділені за категоріями:

Food & People – про відносини, які вибудовує людина з їжею.

Cook Book – фільми-рецепти. Спокусливі кадри можуть розіграти апетит, радимо цей блок не дивитися на голодний шлунок.

Tastes like Animal – у цій категорії зібрані роботи, які піднімають такі теми як: толерантне ставлення до тварин, усвідомлене харчування та інші.

Food Porn – цей термін з’явився від словосполучення фуд-фотографія та спочатку застосовувався до казково красивих, часто рекламних зображень їжі, які представляли їжу як найбільшу насолоду. Організатори фестивалю надають цьому слову інше значення.

Food Ad – підбірка коротких рекламних відеороликів про їжу. Ці фільми не увійшли до конкурсної програми, тому що мають комерційну складову, однак це не заважає їм займати почесне місце серед фільмів про їжу.

Фільм Принцеса Монако

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:30, 12:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30

Грейс – голлівудська актриса, що досягла вершин слави, у 27 років вирішує залишити кар’єру і ніколи не зніматися у кіно. Причина – весілля з князем Монако Реньє ІІІ. Картина розповість про один з періодів життя Грейс.

Невдовзі після закінчення зйомок, ретельно ознайомившись зі сценарієм, діти Грейс принц Альберт ІІ та принцеси Кароліна та Стефанія висловили своє невдоволення викривленням фактів з життя матері.

Вони назвали фільм занадто гламурним та історично невірним. На прохання внести зміни до сюжету режисер Олів’є Даан відповів, що він передусім художник, а не історик і не претендує на біографічну точність

Фільм Нав’язливі ритми

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (арт-зал): 10:30, 14:10, 19:40

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (синій зал): 15:30

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 16:50, 21:10

Марго відмовилася від блискучої музичної кар’єри заради відносин з Фуріо, і тепер намагається зберегти те, що залишилося від їх колишньої любові.

Одночасно з цим її коханий Фуріо намагається закінчити реставрацію старовинного палацу, але завдання виявляється нездійсненним через нескінченні перепони, що виникають на його шляху.

Фільм Кухар на колесах

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:30, 12:45, 15:00, 17:15, 19:30

Його звільняють з престижної посади шеф-кухара одного з ресторанів Лос-Анджелеса. Намагаючись не падати духом, Карл повертається у своє рідне місто.

Тут він хоче налагодити новий бізнес, який в майбутньому міг би допомогти йому повернути втрачений статус. Він вирішує організувати закусочну на колесах.

Разом з тим було б непогано налагодити відносини з колишньою дружиною Інесс. Тільки ось менеджер ресторану Моллі займає усі його думки.

Фільм Дівчина батька

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (арт-зал): 17:40, 21:30

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (синій зал): 21:10

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 19:00

Викрадена в одинадцятирічному віці своїм батьком, серійним вбивцею, дивом виживає однак її батько досі не спійманий поліцією.

Красива молода жінка, але все ще замучена спогадами, повертається і хоче почати нове життя. Але преса не залишає її, після сенсаційного інтерв’ю на одному центральному каналі, в місті починається серія вбивств молодих дівчат. Хто орудує в місті, психопат-наслідувач, її батько, або все це плід її свідомості?

Театр

Вистава Останній гречкосій. Театр ім. Марії Заньковецької, субота, 18:00

Проблематика п’єси виходить за межі однієї родини, однієї сім’ї. Тема зачіпає поняття, які формують національну свідомість та ідентичність кожного з нас.

Мова йтиме про землю, як символ нації, землю, як складову формування держави та державності.

Вистава Так казав Заратустра. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, субота, 19:00

Перший драматичний урок за текстами Кліма – спроба перенести думки Ніцше/Заратустри у сьогоднішні українські реалії; впровадити один з найвизначніших філософських творів Європи ХХ ст. в контекст української культури століття ХХІ-го.

Сучасний театр в Україні мало розвивається у напрямку експериментальних пошуків та нових інтерпретацій, намагаючись створити так званий розважальний «фаст-фуд».

А тому, можна сказати, що проект орієнтовано насамперед на пошук духовних джерел, драйву життя через форми слова, пластики, співу, візуального оформлення.

Вистава Beautiful Карпати. Перший Український театр для дітей та юнацтва, 12:00

Режисер та художник вистави запрошують глядачів відвідати Карпати на сцені театру та познайомитися з їхніми мешканцями.

Вистава дуже весела, жвава та музична. Вас зустрінуть музиканти та Гуцулочки, які виконуватимуть коломийки.

Вивчаємо англійську разом – жанр вистави визначений режисером, тож батьки та діти зможуть провести казковий урок у театрі, разом вивчити нові слова, а також зрозуміють для чого потрібне вивчення мов не лише у повсякденному житті, а й в Карпатах.

Вистава для дітей віком від 4 років.

Мистецтво

Виставка Меню як мистецтво – ІІ. Палаццо Бандінеллі

Виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст.- першої половини ХХ ст. Зібрав цю унікальну колекцію відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян.

На виставці буде презентовано близько сотні меню, які були оформлені відомими французькими графіками ХХ ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Вишукані, майстерно зроблені, вони вирізняються естетикою, деякі сповнені еротики, а деякі – тонкого гумору.

Цьогоріч експозиція приверне увагу раритетним експонатом, який нещодавно поповнив колекцію Вардкеса Арзуманяна, – меню Титаніка за день до трагедії.

Також яскравими акцентами виступлять два меню з оригінальними ілюстраціями Альфонса Мухи.

Виставка Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології. Центр міської історії

Виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.

Експозиція розрахована на три зали виставкового простору, включатиме текстове та візуальне наповнення, використання цифрових засобів та передбачає інтерактивність аудиторії.

Мультимедійними елементами виставки стануть інтерактивна стіна, сенсорні екрани, ігрова консоль з відеогрою.

У виставці демонструються проекти у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого. Піднімаються питання ролі істориків та активістів не-істориків у формуванні знання та відображення минулого для широкої публіки.

Виставка Андрія Боярова Гра в місто: Дебора Фоґель. Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Митця зацікавили постаті передвоєнного львівського авангарду, передовсім групами «Артес» та «Нова генерація».

Саме тоді Дебора Фоґель раптом з’явилася митцеві через свої твори як особа надзвичайно близька: і за останнім своїм місцем проживання, на середньому Личакові, частими і довгими проходами вулицею Кармелітською (для Андрія – вже вулицею Дарвіна, тепер – Просвіти), і за місцями подорожей – Стокгольм, Лодзь, Берлін, Закопане, Відень…

Проект присвячений Деборі Фоґель (як метафорично каже автор – «у співпраці з Деборою»).

Давнішні читання кількох віршів та неймовірно «міських» фрагментів прози залишили Андрієві Боярову інтуїтивне очікування чогось ще більшого та глибокого.

Виставка Олени Турянської «Присутність». Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького

«Той, хто побачить у цій виставці хороший дизайн, відчуття матеріалу і високу естетичність, залишиться на першому рівні сприйняття. Рівнів тут нескінченно багато… 5 залів – 5 станів, взаємообумовлених переходів матерії в простір і навпаки».

Інше

Воркшоп з ревіталізації площі Митної. Urbanideas (вул. князя Розмана, 3)

Протягом п’яти днів команда молодих архітекторів (і не тільки) разом із туторами розроблятиме проект ревіталізації громадського простору.

Під час практичної частини воркшопу учасники створюватимуть прототипи вуличних меблів та маркування пропонованого громадського простору.

Результати воркшопу можна буде побачити на виставці під відкритим небом на площі Митній та в інтернеті.

Прекрасна нагода попланувати громадський простір а навіть реалізувати його. Акція відбувається в рамках щорічної Майстерні міста.

Жіноча майстерня. Парк ім. Івана Франка, 14:00

Протягом трьох днів будуть проводитись майстер-класи для жінок з ремонту велосипедів та міського арт-активізму, а також кінопокази на цю тему.

У суботу в програмі – майстер-клас з міського арт-активізму: колективне плетіння килима та вело кухня.

Кваліфікаційний турнір Жіночого Кубку Світу ФІФА 2015: Україна-Чорногорія. Стадіон «Арена Львів», 18:00

Продовжуючи кваліфікаційний турнір Жіночого Кубку Світу ФІФА 2015 національна жіноча збірна зіграє домашній матч.

Наша збірна вже зустрічалася на виїзді зі збірною Чорногорії і матч завершився переможним для українок рахунком 4:1.

Проект «Майстерня міста 2014». Площа перед університетом ім. І. Франка

Проект «Майстерня міста 2014» – це відкритий майданчик для всіх, кому не байдуже власне місто і хто бере активну участь у його відновленні та розвитку.

Для організаторів проекту, перш за все, важливо, щоб львів’яни краще усвідомлювали власну відповідальність за використання громадського простору.

До проекту залучені Львівська міська рада, об’єднання мешканців, громадські організації, іноземні експерти, культурні ініціативи та безпосередньо жителі міста.

Культурно-урбаністична ініціатива «Майстерня міста» відбувається вже третій рік поспіль в рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.