Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Варіанти.net

П'ятниця, 8 червня 2012, 15:53

Андрій Садовий пожартував над волонтерами і журналістами, які акредитувалися на Євро-2012

Львівська міськрада та міський голова Львова Андрій Садовий пожартували над волонтерами і журналістами, які акредитувалися на висвітлення подій «Євро» у місцевому медіа-центрі «Львів 2012».

 В акредитаційних посвідченнях вказано, що «ця акредитація дає право безкоштовного проїзду в громадському транспорті». У медіа-центрі «Львів 2012» сьогодні також підтвердили, що всі акредитовані мають право безкоштовного проїзду у міських маршрутках та електротранспорті на час «Євро-2012». Проте на ділі виявилося, що це не так. Водії маршруток навідріз відмовлялися везти акредитованих безплатно.

Начальник управління транспорту Львівської міськради Микола Жук повідомив, що гарантоване право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті Львова на час «Євро» мають тільки три категорії осіб: учасники офіційних делегацій, особи, акредитовані в УЄФА, та люди з квитками на матчі «Євро-2012». Кошти за перевезення цих людей компенсує УЄФА.

Безкоштовний проїзд усі решту категорій – волонтерів, журналістів, які мають місцеву акредитацію, залежить від доброї волі перевізників.

«Ми попросили перевізників, зустрічалися з ними, попросили перевозити волонтерів, журналістів, які мають місцеву акредитацію, безкоштовно. Зрозуміло, перевізники похникали і сказали, що добре – постараємося це зробити», – повідомив начальник управління транспорту.

«Перевізникам за це ніхто не компенсує, вони на свій розсуд, з доброї волі возять. Відповідно, є недобросовісні водії, які їх не хочуть везти з доброї волі…Вони би не мали виганяти. Але немає документа, який їх зобов’язує безкоштовно перевозити цю категорію людей», - зазначив він.

Жук підкреслив, що право безкоштовного проїзду волонтерів і журналістів є лише за усною домовленістю з перевізниками.

Акредитованим у міському медіа-центрі журналістам та волонтерам, яких виганяють з міського транспорту, Жук порадив писати скарги в управління транспорту.

Джерело: ZIK

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.