Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Ірина Сех

Середа, 18 червня 2014, 13:25

Сех визнала, що не справляється з біженцями

Ірина Сех

Львівщина прийняла більше половини всіх біженців зі Сходу, але прийняття нових біженців є проблематичним. 

Про це сьогодні на підписанні угоди між Львівською ОДА та Агентством ООН у справах біженців заявила голова ОДА Ірина Сех.

Обласна рада звернулась до адміністрації Президента з проханням дозволити внутрішньо преміщеним особам перебувати у санаторіях адміністрації. Цьому запиту, щоправда, було відмовлено.

«Щодня Львівщина приймає щонайменше 60-70 людей. Ми вже самі ради не даємо. У нас вже з’являються проблеми, – каже Ірина Сех. – Є проблеми в тому, де їх поселити. Сьогодні їх люб'язно приймають санаторії та пансіонати, хоча мають великі втрати. Тому ми підготували тимчасове житло, житло, яке потребує негайного ремонту, будинки в селах – все, що придатне для життя. Також міністерство надзвичайних ситуацій готується розміщати людей у наметових містечках. Треба сподіватися на краще, але ми готуємось до найгіршого».

Агент ООН у справах біженців Олдріх Андрисек запевнив, що багато зареєстрованих сімей вже отримують матеріальні допомоги.

Згідно із законодавством, деякі сім’ї не могли отримувати допомогу більше 2 місяців, і цю ситуацію треба виправляти, аби біженці не мали бюрократичних перепон, розповів Андрисек.

Львівська ОДА та Агент ООН підписали угоду про біженців. Проект угоди передбачає надання матеріальної допомоги найбільш вразливим внутрішньо переміщеним особам, які приїхали до Львівської області. Загальна сума виділеної допомоги на одноразові виплати складає 13,5 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.