Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

євромайдан львів

ipress.ua

Середа, 18 червня 2014, 14:27

У Львові відновлять роботу Майдану

євромайдан львів

У Львові, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, активісти організують щонедільний молитовний Майдан.

Про це повідомив співкоординатор Львівського Євромайдану Роман Брезіцький на прес-конференції.

Відтепер, біля пам’ятника Тарасу Шевченку планують проводити щодедільні молитовні віче.

Окрім молитов, Майдан нестиме інформаційну функцію. Прийшовши туди, львів’яни зможуть дізнатись про останні новини із політичного життя України.

«Епогеєм стало те, що нещодавно загинуло 49 наших хлопців. Ми скликали панахиду. Ми не очікували, що віче збере більш, ніж 1000 людей. Це свідчить про те, що у людей є велика потреба у Майдані. На цих вихідних ми побачили, що люди готові і до третього Майдану. Зараз, спільно із церквою, ми вирішили відновити Майдан і зробити молитовний Майдан», - заявив Роман Брезіцький.

Сцену на Майдані встановлювати не будуть.

«Потреби у сцені немає. У нас буде формат звукопідсилення на підніжжі пам’ятника Шевченку. Ми не плануємо мільйонний майдан. Проте, ми швидко реагуватимемо на події у країні і якщо буде необхідно, то потрібна кількість людей одразу мобілізується на Майдані", - пояснив Брезіцький.

За словами Брезіцького, зараз все йде так, як того вимагали майданівці.

«В перший тиждень ми очікували від Порошенка чітких дій. Зараз він вже почав діяти. Не всі із його дій нам цілком зрозумілі, проте, взагальному, зараз все йде тим шляхом, якого вимагали майданівці. Наші вимоги на глобальному рівні – це перевибори та реформи», - додав Роман Брезіцький.

Нагадаємо, 28 червня у Львові остаточно демонтували сцену Євромайдану, що знаходилась на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.