Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська міськрада

gazeta.lviv.ua

Четвер, 19 червня 2014, 17:06

Львівська міськрада бездіяльна у сфері поновлення прав громади щодо комунального майна, – прокуратура

львівська міськрада

Результати перевірки прокуратури міста Львова в управлінні комунальної власності Львівської міської ради засвідчують про бездіяльність посадовців.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, посадовцями не повною мірою забезпечується контроль за виконанням умов діючих договорів оренди комунальних об’єктів. Вказані порушення, зокрема, стали однією з причин конфліктної ситуації на ринку «Привокзальний».

Крім цього, управління ЛМР не завжди ініціює розірвання договірних відносин із недобросовісними орендарями, в яких наявна заборгованість зі сплати за користування майном міста, та не звертається до суду з метою стягнення цих коштів.

Водночас, після прийняття судових рішень щодо примусового відшкодування таких боргів, службові особи міськради неналежно відстежують стан їх виконання. В окремих випадках це унеможливлює реалізацію цих рішень та поновлення прав львів’ян.

Таким чином, через зазначені прорахунки, заборгованість до бюджету за договорами оренди комунального майна залишається стабільно високою - 33 млн. грн.

Також перевіркою прокуратури виявлено факти порушень законодавства при вирішенні питань щодо приватизації комунальних об’єктів. Встановлено, що окремі громадяни та суб’єкти господарювання упродовж 2 років не можуть зреалізувати своє право на приватизацію приміщень.

Відтак, прокуратурою міста Львова внесено подання на адресу ЛМР з вимогою усунути зазначені порушення законності. Поставлено питання про притягнення 7 посадових осіб до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.