Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

беркут

nepravda.in.ua

Понеділок, 23 червня 2014, 11:04

Невдовзі судитимуть перших трьох беркутівців, які розстрілювали майданівців, – Генпрокуратура

беркут

Генеральна прокуратура завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення «Беркут» МВС України, причетних до розстрілу майданівців 18-20 лютого.

Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає прес-служба органу.

За словами керівника відомства, на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень. Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів із свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких в кінцевій редакції було сформулювано підозру у перевищенні влади, скоєнні умисних вбивств та замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах.

Як заявив Ярема, «встановити істину і притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом».

Згодом обвинувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе неупереджено визначити міру вини за масові вбивства на Майдані і покарання – аж до пожиттєвого ув’язнення, йдеться в повідомленні прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.