Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медіа

telegraph.co.uk

Понеділок, 23 червня 2014, 14:37

Кожен п’ятий матеріал в регіональних медіа замовний, – експерт

медіа

Кожен п’ятий матеріал в регіональних медіа, а перед парламентськими виборами – кожен третій, мають ознаки замовності.

Про це повідомила керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ Українського освітнього центру реформ Світлана Єременко. 

«Регіональні ЗМІ дезінформують читачів, розміщуючи матеріали з ознаками замовності, – розповіла Світлана Єременко. – Найбільшу кількість «джинси» розміщують комунальні видання, що свідчить про їх залежність від влади. Часто спостерігаються порушення професійного кодексу журналіста. Найгірше журналісти дотримуються збалансованості інформації та відділення фактів від коментарів».

Еспертна група наголошує, що окрім дисбалансу думок, у львівських газетах слабко ведуть економічну тематику, а подекуди вона майже відсутня. 

«Позиція власників і газети, що в умовах війни, в якій знаходиться Україна, не може бути балансу думок , – каже  Анатолій Забарило, співвласник газети «Львівська пошта». - Люди, які виступають за сепаратистів – ті самі сепаратисти. Вважаю, давати їм право на точку зору і на думку ми не маємо права. Принаймні, у нашому видання такої точки зору не буде». 

Понад 2 роки Український освітній центр реформ  моніторив регіональні ЗМІ шести областей країни серед яких Донецька, Харківська, Сумська, Вінницька, Львівська та ЗМІ Криму. Серед львівських ЗМІ експерти моніторили лише 5 видань: Львівська газета, Ратуша, Високий замок,  Експрес, ZAXID.NET, ZІК.

Щоправда, за результатами моніторингу телеефірів «Телекритикою» протягом першої декади 2014 року, новини Львівщини визнано найправдивішими. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.