Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

євросоюз

ria.ru

Понеділок, 23 червня 2014, 14:22

Євросоюз виділив 24 млн євро на розвиток українських місцевих громад

євросоюз

ЄС виділяє ще 24 мільйони євро на реалізацію 1330 малих місцевих ініціатив у селах та невеликих містах по всій Україні.

Про це повідомляє Бюлетень представництва ЄС в Україні.

20 травня в Києві була офіційно розпочата третя фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (СВА), – найбільшого проекту ЄС в Україні, – який фінансується та реалізується спільно із Програмою розвитку ООН.

Як і на першому та другому етапах, третя фаза проекту (СВА-ІІІ) буде заохочувати власні ініціативи місцевих громад по всій Україні. Мета – поліпшити умови життя в селах та малих містах. Особливу увагу звернено на сприяння децентралізації та впровадженню енергоефективних технологій.

Проект спирається на ідею, що сталий регіональний розвиток залежить від ефективного місцевого управління та активної участі громади. Контроль та активність громади є особливо ефективними тоді, коли вони спрямовані на розв’язання проблем, визначених самими мешканцями.

Вплив СВА-ІІІ безпосередньо відчують 1,5 мільйони громадян з 1000 сіл та 15 містечок з усієї України. У підсумку місцеві громади та органи влади будуть підготовлені до повноцінного впровадження орієнтованих на громаду проектів, йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.