Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

танки

ua.comments.ua

Понеділок, 23 червня 2014, 15:16

Львівський бронетанковий завод залучений до війни на Донбасі

танки

Україна вперше за багато років зробила замовлення державному підприємству "Львівський бронетанковий завод".

Через військові події у липні тут розпочнеться капітальний ремонт тягачів, двигунів, електростанцій, приладів спостереження, гусениць для української армії. Орієнтовні обсяги замовлення - 30 млн грн. Тому підприємство швидше за все перейде на півтори-дві зміни роботи. Сьогодні тут 700 працівників, розповіли Gazeta.ua на підприємстві.

Львівський бронетанковий завод вижив у той час, коли інші львівські заводи-гіганти зникли. Це за рахунок того, що підприємство військової галузі не можна приватизовувати та вдалося налагодити замовлення в африканських країнах, які ще не швидко зможуть перейти на сучаснішу техніку. Цього року заводу виповнюється 70 років. Тут 50 га території, доглянуті насадження і газони, власні підсобні цехи для пошиття спецодягу, тренажерний зал, медична частина.

Завод переорієнтувався і на виготовлення броньованих пожежних машин з високою прохідністю. Постачає їх у Казахстан. Вони зроблені на основі Т-72 та Т-55.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.