Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прикордонники

Понеділок, 23 червня 2014, 20:48

На Львівщині родичі прикордонників вимагали для них статусу учасників бойових дій

Родичі львівських прикордонників пікетували Західне регіональне управління Держприкордонслужби. Вони вимагали статусу учасників бойових дій для своїх чоловіків та синів, які зараз перебувають у гарячих точках на Сході. 

Також люди просили у військового командування нарешті розповісти правду про те, де ж таки несуть службу вояки, повідомляє ZIK.

Родичі розповідають: за офіційними документами, прикордонники з Львівщини перебувають у Бердянську, в Запорізькій області. Однак, телефонуючи додому, солдати розповідають, що несуть службу у гарячих точках Луганщини, просто під обстрілом. Тож залучившись підтримкою активістів із "Оновленого Автомайдану" і "Варти 1", родичі вимагають у начальником регіонального управління надати довідку, яка б засвідчила, що бійці зі Львова справді перебувають в "гарячих точках".

«Вони там знаходяться, ніби, нелегально. Статусу правового в них ніякого немає. Якщо ж, не дай Боже, із хлопцями щось станеться, ніхто нічого не доведе», – обурюється батько прикордонника Володимир Крижанівський.

Начальник регіонального управління у відповідь запевняє: наказ про участь прикордонників із Львівщини у бойових операціях цілком офіційний, хоч і не письмовий. І в довідці, мовляв, на це немає потреби. До того ж, учасниками бойових дій військових може визнати лише Кабмін. Однак генерал запевняє: ті, хто зараз захищає східний кордон, такий статус отримають. Інакше, обіцяє, написати рапорт на звільнення.

«Я готовий вам надати таку довідку. Однак не можу зрозуміти, що вона вам дасть. Я йду на це. Я не маю підстав видавати вам таких довідок, але я готовий її підписати, тому що я знаю точно: прикордонники зараз там», – розповів начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби Артур Горбенко.

Врешті усі погодились на тому, що членам сімей віськових таки видадуть довідки. Перемога невелика, але навіть цією звісткою родичі одразу ж діляться зі своїми рідними вояками, які захищають державний кордон на Луганщині.

«Людям залишається тільки сподіватися, що на східному кордоні тепер відчують їхню підтримку», – зазначає автор сюжету, журналіст Данило Мокрик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.